Inktfolie komt naar buiten

TTP-200 / 300 Series

Je gaat labels printen en je ziet dat de inktfolie met de labels mee naar buiten komt. Dan kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn:

1. De inktfolie spindles zitten verkeerd om in de printer
  2. De driver-instellingen zijn onjuist ingesteld
  3. De inktfolie motor is defect
Controleer of de spindles juist zijn geplaatst

Mogelijk zitten 1 of 2 zwarte inktfolie spindles verkeerd om in de printer. Dit wil zeggen dat de (bredere) kant met het kruis naar links zit in de printer.

Zorg dat bij beide inktfolie spindles het kruis naar rechts in de printer is geplaatst. Zoals in de afbeelding wordt weergegeven.

Verhelpt dit het probleem niet?
Ga dan verder naar stap 2

Komt de inktfolie alsnog naar buiten na bovenstaande stappen? Controleer dan de driver-instellingen.

Let op: deze instellingen moet je voor ieder label-bestand dat je hebt controleren.
Dit is een instelling die per label-bestand wordt opgeslagen.

Driver-instellingen via NiceLabel

Ga naar Documenteigenschappen en controleer in het tabblad Print Opties of de afdrukmethode staat ingesteld op Thermische transfer.

Zo niet, stel dit dan in op Thermische transfer.

Driver-instellingen via DataPrint

Ga naar Printerinstellingen en controleer in het tabblad Print Opties of de afdrukmethode staat ingesteld op Thermische transfer.

Zo niet, stel dit dan in op Thermische transfer.

Nog steeds problemen?

Schiet de printer nog steeds in storing? Mogelijk is dan het inktfolie motortje defect. Ga verder naar stap 3.

Controleer bij het aanzetten van de printer of de inktfolie motor aantrekt, zoals in bovenstaande video wordt getoond.

Trekt het motorje niet aan?
Dan is mogelijk de inktfolie motor defect. Neem in dit geval contact op met onze support-afdeling via T. 02 270 34 88.

Terug naar overzicht