Meer dan 50 jaar printers en labels

Inspirerende Verhalen - Altec bij Victor Buyck

                                                                     “We zijn op zoek naar zeer resistente labels voor markering van montagemateriaal en arbeidsmiddelen.”
                                                                                      Dat was de initiële aanvraag die we jaren geleden ontvingen van onze klant Victor Buyck.

Victor Buyck is een vooraanstaand internationaal staalbouwbedrijf met naam en faam in constructie- en renovatieprojecten van onder andere bruggen, gebouwen en sluisdeuren. Zoals bij vele van onze andere klanten vormde dit eerste labelproject de basis voor een fijne langdurige samenwerking.In deze initiële toepassing waarbij alle mogelijke soorten tools, materieel en middelen geïdentificeerd moeten worden in een zware, veeleisende omgeving was (en is nog steeds) het Print&Laminate label een perfecte oplossing. Het label was de oplossing bij uitstek om barcodescanning te introduceren in het magazijn en op het terrein waar de zwarte stukken aan montagemateriaal opgeslagen liggen.

Alle onderdelen kregen een resistente markering en via de barcode werd het onderdeel gelinkt aan het softwareplatform van de klant. Dankzij de labels met barcode die de zwaarste omstandigheden doorstaan is tracering tussen magazijn/stock en werven, alsook tussen de werven onderling, perfect mogelijk. Elke beweging die de gemarkeerde component maakt, wordt opgevolgd via het scannen van de barcode. Naast tracering, wat het hoofddoel van het project was, zijn er nog tal van andere voordelen gekoppeld aan de samenhang die er is tussen de barcode, het scannen en de link met de software. Zo is er bijvoorbeeld ook een link naar alle informatie die van belang is bij de periodieke keuringen van de componenten. Op basis van het scannen van de barcode kan onmiddellijk de laatste keuringsdata geraadpleegd worden.

Een volgende stap was markering van de stock aan staal dat op het terrein en in de hallen opgeslagen wordt. Dankzij deze markering kunnen grote stukken constructiestaal uniek geïdentificeerd worden en kan men de tags gebruiken voor stockbeheer van het staal. Ook kan men via de software snel nagaan of het materiaal in stock kan ingezet worden voor een project. Efficiënt omgaan met de stock aan staal en het stuk in kwestie vlot kunnen lokaliseren op het terrein vormde een belangrijk doel. Weersbestendige heavy-duty PVC tags worden afgedrukt vanuit het systeem van de klant met onze ATP-printer. De tags worden op de stukken vastgespeld zodat deze blijvend gemarkeerd zijn.

Ook de stock aan stalen platen dient gemarkeerd te worden. Een moeilijk aspect aan deze toepassing is dat de staalplaten op mekaar gestapeld worden. Gezien er heel wat data op het label moet en de platen meestal niet heel dik zijn, kan er geen markering langs de zijkant van de plaat gekleefd worden. Hier werken we daarom met het Altec PlateLabel. Dit unieke label werkt volgens een concept waarbij het label uit 2 delen bestaat. Een klevend en een hangend gedeelte. Het klevend gedeelte wordt aangebracht op de plaat vlakbij de rand. Het andere hangend deel hangt als een vlag aan de plaat, zodat dit deel zichtbaar blijft wanneer de platen op elkaar gestapeld worden.

Vervolgens evolueerde de samenwerking ook naar andere thema’s die aansluiten op het constructiegedeelte van het staal en de diverse oppervlaktetechnieken die men toepast bij Victor Buyck. Straal- en schilderbestendige tags worden aangebracht op staal vóór er gestraald en geschilderd wordt. Hittebestendige labels die aangebracht worden op hete stukken. De stukken plaat die van de brandtafel komen dienen onmiddellijk een uniek identificatielabel te krijgen. Terwijl de platen nog heet zijn, worden deze reeds voorzien van een klevend label met informatie over het specifieke stuk. Sterk klevende labels die op diverse constructieonderdelen aangebracht worden. Deze labels zijn gemaakt om te kleven op de meest moeilijke ondergronden. Zuiver maken van de ondergrond is helemaal niet nodig, het label kan onmiddellijk gekleefd worden zonder voorafgaande behandelingen.

Naar Industriële Tags Naar Print&Laminate labels Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies