Meer dan 50 jaar printers en labels

Kennis & Advies - Eigen QR-codes drukken op uw veiligheidsslot

QR codes op uw veiligheidssloten?

Communicatie en procedures zijn cruciale elementen in een goed werkende Lockout/Tagout veiligheidsprocedure. De werking van zo’n veiligheidssysteem loopt pas goed als het beleid ondubbelzinnig is uitgewerkt op een manier die ook praktisch toe te passen valt. Checklists en dubbele verificatie zijn van groot belang. Het bijhouden van procedures en alle bijhorende opvolgingen maken dat steeds meer klanten aan de slag gaan met LoTo software die procedures managet. Vaak gaat zo’n applicatie hand in hand met de werkvergunningensoftware. 

De mogelijkheden van een goed beheersysteem levert tijdswinst op tijdens de werkvoorbereiding. Door het gebruik van een tablet of andere mobiele toestellen kan dit ook bijdragen tot de feilloze opvolging van de procedure op de werkvloer. Denk maar aan het chronologisch, scherm per scherm begeleiden bij het uitvoeren van de verschillende stappen van een veiligstelling.  

Ook controle blijft een belangrijke factor. Met de komst van dergelijke opvolgsystemen stijgt ook de vraag naar barcode labels binnen deze markt. Een QR code op een veiligheidsslot is bijvoorbeeld een ideale tool om zeker te zijn dat het juiste slot werd aangebracht. Onlangs nog implementeerde een klant een systeem waarbij de QR code op het persoonlijke veiligheidsslot moest gescand worden om daarna de QR code van het te vergrendelen energiepunt te scannen. Zo was er enerzijds een ingebouwde controle dat er effectief een vergrendeling is uitgevoerd en wist men ook real-time welk punt, wanneer, door wie vergrendeld werd. Door scanning in de installatie te linken aan live data die zichtbaar is in de controlekamer is er een constante controle en bewaard u overzicht over de stand van zaken. Verzamelde data is bovendien zeer waardevol voor analyse en om verder bij te sturen in de werking van het systeem.

Een niet te onderschatten uitdaging blijft om een QR code op uw veiligheidsslot aan te brengen die opgewassen is tegen de zware omstandigheden waaraan een slot wordt blootgesteld. Een goed werkend software systeem met scan-functionaliteit stelt weinig voor wanneer een label verdwenen is of wanneer de barcode niet meer te scannen valt omwille van beschadiging. 

Laat u overtuigen door onze standaard labels voor deze toepassing. Geschikt om te hechten op elk type slot (kunststof, staal, aluminium) en resistent in de meest veeleisende mechanische en chemische omstandigheden. 

Wenst u nog een stap verder te gaan? Maak dan kennis met onze standaard smart labels.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over uw toepassing of vraag alvast een gratis stalenpakket op.

Naar Print & Laminate labels Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies