Meer dan 50 jaar printers en labels

Labelprinters

Welke labelprinter heb ik nodig voor mijn toepassing?

Ben je op zoek naar een professionele of industriële labelprinter? Dan kun je in onderstaand overzicht gemakkelijk en snel de juiste labelprinter vinden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, zoals de printresolutie en welke labelmaterialen geschikt zijn.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste printer?
Onderaan deze pagina hebben we een handige keuzehulp geschreven voor het kiezen van een labelprinter. Kom je er niet goed uit, dan geven we graag telefonisch advies: 02 270 34 88.

Keuzehulp voor labelprinters

Keuzehulp voor labelprinters

95% van onze klanten kiezen voor de ATP-300 Pro

Deze desktop labelprinter is geschikt voor professioneel en industrieel gebruik. De ATP-300 Pro kan met vrijwel alle labelmaterialen overweg. Dat zijn er meer dan 1.000. Het maakt ook niet uit of je lage of hoge aantallen per dag gaat printen.

Vandaar dat 95% van onze klanten kiest voor deze labelprinter
Het apparaat is handig in gebruik en geeft een scherpe bedrukking op ieder type label. Print bijvoorbeeld perfect leesbare barcodes, QR-codes, serienummers, afbeeldingen en gegevens.

Jouw labelprinter komt nooit te stil staan
Onze label onderhoudsvrij en heeft 5 jaar garantie op alle onderdelen. Maak de printer netjes regelmatig stofvrij van binnen en jouw printer komt nooit stil te staan.

Bekijk de ATP-300 Pro labelprinter

Hele kleine barcodes printen of haarscherpe afbeeldingen

Ga je gebruikmaken van hele kleine labels? Bijvoorbeeld labels van 6x6 mm. En wil je daar een hele kleine QR-code of DataMatrix code op printen? Kies dan voor de ATP-600 Pro. Deze printer geeft een nóg scherpere bedrukking dan de ATP-300 Pro.

Nóg scherpere afbeeldingen, zoals logo's en pictogrammen
Ook afbeeldingen worden door de hogere resolutie scherper afgedrukt. Dit is bijvoorbeeld handig voor het printen van afbeeldingen zoals bedrijfslogo’s, keurmerken en pictogrammen op typeplaten of kenplaten labels.

Bekijk de ATP-600 Pro labelprinter

Zwaar industrïele omgeving of grote afmetingen labels in hoge aantallen

Komt de printer in een omgeving te staan met extreem veel vuiligheid? Bijvoorbeeld in een industriële loods. Of ga je grote afmetingen labels printen in hoge aantallen? Bijvoorbeeld het printen van revisietags van 100x315 mm voor een shutdown turnaround van een industrieel terrein. Kies dan voor de robuuste ATP-3000 met een grotere labelcapaciteit en metalen behuizing.

Bekijk de ATP-3000 labelprinter

Labels printen met opvallende kleuren?

Laat labels opvallen met kleur! Hier is alleen een full-color labelprinter voor nodig: de ColorCube. Een kleurenprinter met een eigen assortiment aan labels. Hiermee bepaal je zelf met welke kleurencombinaties een label op afstand al herkenbaar is.

Bekijk de ColorCube full-color labelprinter

Laboratoriumtoepassingen en kleine afmetingen labels

De ATP-23 labelprinter is bedoeld voor het printen van laboratorium labels of klein formaat labels tot 54 mm breed. Daarbij neemt deze printer door het kleine formaat weinig ruimte in beslag op het bureau.

Bekijk de ATP-23 labelprinter

PVC cards voor bezoekerspasjes of oppervlaktebehandeling

Voor het printen van PVC cards met barcodes is de ICP-400 de perfecte industriële cardprinter. Hiermee print je in hoge snelheid hoogwaardige barcode cards.

Bijvoorbeeld voor bezoekerspasjes, identificatiecards of cards voor track & trace tijdens oppervlaktebehandeling (poedercoaten en stralen).

Bekijk de ICP-400 Cardprinter

Barcodes printen op metalen tags

De LabeLase 1000 bedrukt barcodes en gegevens met lasertechniek op metalen tags. Dit maakt het mogelijk om barcodes en QR-codes te printen op hittebestendige metalen tags. Deze tags zijn te gebruiken in omgevingen waar extreme temperaturen tot 1.000 °C vrijkomen bijvoorbeeld.

Bekijk de LabeLase 1000

Op locatie snel nog een paar labels printen?

Voor het printen van kleine oplagen labels op locatie is een draagbare labelprinter nuttig, zoals de BMP61 of M611. Of als extra optie naast een desktop labelprinter. 

Bijvoorbeeld wanneer je op kantoor alle benodigde labels denkt gemaakt te hebben en in het veld blijkt een aantal labels te missen. Dan kun je ter plekke nog even snel die paar ontbrekende labels printen.

Bekijk de BMP61 Draagbare labelprinter

Bekijk de M611 Draagbare labelprinter

Wat is het verschil tussen desktop en industriële labelprinters?

Een desktop labelprinter heeft een formaat en behuizing die geschikt is voor kantooromgevingen en licht industriële locaties. Een industrïele labelprinter is robuuster en beschermt labels beter tegen extreem industriële omgevingen waar veel vuil en stof aanwezig is.

Wat is thermal transfer?

Thermal transfer (of thermische overdracht) betekent dat de bedrukking op labels plaatsvindt door hitte. De printkop van de labelprinter geeft hitte af op de plaats waar het label een bedrukking moet krijgen. Zo gaat de inkt van de inktfolie rol over naar het label.

Wat betekent DPI?

DPI staat voor Dots Per Inch. Dit is de printresolutie en bepaalt de scherpte van de bedrukking op labels. 300 DPI wil zeggen dat op iedere 2,54 cm (1 inch) 300 puntjes gedrukt kunnen worden. 300 DPI is voor vrijwel alle industriële toepassing ruimschoots voldoende voor een scherpe bedrukking.

Het is essentieel dat je alles identificeert, met labels!

Maak alles uniek!

In deze korte animatievideo leggen we uit hoe je alles uniek maakt, met labels! In welke industrie je ook zit, er is altijd een passend label beschikbaar.

Bekijk video
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies