Meer dan 50 jaar printers en labels

Kennis & Advies - Ladderidentificatie

Het uniek identificeren van ladders en overig klimmateriaal is wettelijk verplicht. Maar wist u dat u daarbij ook nog tal van andere nuttige data over uw werktuigen kan toevoegen aan deze markering?

Uw ladders dienen net zoals al het overige klimmateriaal dat aanwezig is in uw bedrijf uniek gemarkeerd te worden. De unieke identificatie is enerzijds verplicht, maar maakt het u anderzijds ook heel gemakkelijk om ladders uniek te kunnen onderscheiden.

Ladders moeten door een bevoegd persoon onderworpen worden aan periodieke controles. De resultaten van die controles moeten schriftelijk worden vastgelegd en ter beschikking worden gehouden van de met toezicht belaste ambtenaar. Dit is een wettelijke verplichting. Documentatie fysiek of digitaal linken aan een specifieke ladder kan enkel op basis van een markering op de ladder die opgewassen is in de omstandigheden waarin de ladder gebruikt wordt. Duurzame labels zijn dus vereist. Diverse oplossingen zijn beschikbaar: klevende en hangende labels of labels die gemonteerd kunnen worden door middel van een bevestigingsmateriaal.

U kan dergelijke labels zelf ter plaatse printen met de ATP-printer. Al gedacht aan het printen van een QR code op het label om certificaten of keuringsverslagen en andere nuttige documentatie onmiddellijk ter plaatse digitaal te kunnen ophalen? Met diezelfde ATP-printer kunnen ook keuringslabels of kaartjes in verschillende kleuren geprint worden. Zo kunt u via dit bijkomende label visueel laten zien of de ladder gebruikt mag worden en aanduiden wanneer de volgende controle moet plaatsvinden.

Meer informatie over onze oplossingen voor ladder-codering en inspectielabels? Aarzel niet ons te contacteren

Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies