Meer dan 50 jaar printers en labels

Inspirerende Verhalen - Labeling bij BAM MAT

Twee jaar geleden ging BAM MAT met ons in zee als partner voor hun heavy-duty materieel labeling.

BAM MAT is een onderdeel van de BAM bouwgroep en beschikt over een grote hoeveelheid assortiment aan materieel. Van hijsmiddelen tot elektrische gereedschappen tot licht en zwaar rollend materiaal. De meest moeilijk te identificeren materialen komen aan bod. Het gaat hier over materiaal dat aan de talrijke werven van de bedrijven binnen de groep verhuurd wordt.

Bij BAM beheren ze al dit materieel digitaal in Navision. Nummers van assets linken aan de database in het systeem. Markeren met unieke nummers deed men tot voor kort zoals de meeste bedrijven uit die sector dit doen: door middel van gravures, geschilderde karakters, stift en het fysisch aanbrengen van markeringsplaatjes. De ontbrekende schakel tussen software en het materieel waren barcodes op de stukken door middel van robuuste labels. Markeringen die niet beschadigd raken en die blijven kleven. Die labels hebben ze gevonden bij Altec. Onze labels zorgen er voor dat digitalisering en assetbeheer verder gaat dan het scannen van de locatie waar het arbeidsmiddel zich bevindt in het magazijn. Scannen van op componentniveau voor de ingaande en uitgaande logistiek. Elk uniek stuk heeft zijn uniek ID onder de vorm van een barcode op zich bevestigd zitten. De voordelen van de barcodes zijn talrijk. Men gaat verder dan alleen het scannen voor picking. Naast lineaire barcodes worden extra QR-codes gebruikt om realtime keuringsinformatie op te halen en om handleidingen te kunnen raadplegen vanop de locatie waar je het asset scant. Ook wordt er op gebied van transport sneller en performanter gewerkt. Dikwijls moeten er ter plekke recente certificaten en CE-informatie van het asset geraadpleegd kunnen worden. Het scannen van de QR-code volstaat op dat moment om online de juiste informatie op te halen.

Op diverse locaties werden printers opgesteld. Per printer worden een aantal verschillende types standaard labels geprint vanuit een door Altec voorziene gebruiksvriendelijke printapplicatie.

Benieuwd hoe we in uw materieelbeheer met onze markeringen de schakel kunnen maken tussen uw database en het materiaal? 
Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek, online of ter plaatse.

Naar Heavy Duty Labels Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies