Meer dan 50 jaar printers en labels

Inspirerende Verhalen - Altec bij Aquafin

Bij Aquafin werd enige tijd geleden het bestaande smeerplan volledig vernieuwd.

Hieraan werd ook een labeltoepassing gekoppeld waarbij reductiekasten en bij uitbreiding alle toestellen waar olie van moet ververst worden gelabeld werden. Het doel was om operatoren en onderhoudstechnici te ondersteunen in hun activiteiten door middel van duurzame tags. Deze tags moesten eenvoudig en op basis van bestaande databases geprint kunnen worden. Via de ICP-400 printer worden full-color chemische en weerbestendige tags geprint ter identificatie van de verschillende toestellen. Afhankelijk van het type toestel worden de tags hangend of klevend vast aangebracht aan de toestellen.

Gezien niet iedereen kleur kan interpreteren wordt het type olie ook op de tag geprint als leesbare tekst samen met extra begeleidende informatie. Zo wordt ook geprint welk type smeermiddel er gebruikt moet worden met welke hoeveelheid en volgens welke frequentie. Ook wordt er een QR-code geprint die gelinkt is aan het unieke identificatienummer van het toestel. Op termijn wil men de QR-code linken aan de onderhoudssoftware om op basis van de code snel informatie op te halen zoals bijvoorbeeld technische fiches van de installatie.

Eerstelijns onderhoud (waar het smeren onder valt) wordt uitgevoerd door operatoren. Zij ervaren een groot voordeel aan deze labels. Tweedelijns onderhoud wordt uitgevoerd door onderhoudsmensen. Hieronder verstaan we dus herstellingen. Ook voor het derdelijns onderhoud heeft het label een belangrijke functie. Derdelijns onderhoud is het atelier waar alle stukken binnen komen voor revisie. Aan de hand van het unieke nummer op de tag is er geen discussie over de identiteit en locatie van het toestel. 

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek over labeltoepassingen die aansluiten op uw maintenance management. 
Wij helpen u met plezier op weg! 

Naar ICP-400 labelprinter Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies