Meer dan 50 jaar printers en labels

Kennis & Advies - Operator Care

Regelmatig voorzien we klanten van labels die ondersteuning bieden bij Operator Care programma’s. Het idee achter Operator Care is om de betrokkenheid van de operator te verhogen tot zijn apparatuur en installaties. 

Men tracht de operatoren te laten handelen als eigenaars van het materiaal waar hij verantwoordelijk voor zijn. Dit resulteert uiteindelijk in optimalisaties op verschillende niveaus: productie, onderhoud, reliability veiligheid en zeker niet te vergeten welke bijdrage dit levert tot een positieve persoonlijke ontwikkeling van de werknemer. Veel van onze standaard labels sluiten aan op Operator Care onderwerpen. Zo printen heel wat van onze klanten sterk klevende smeerpunt-identificatie labels, die de basis vormen voor het visualiseren van smeerroutes.  

Wanneer we het hebben over het aanleggen van routes, is een andere populaire toepassing de lokalisatie van vaste meetpunten voor bijvoorbeeld ultrasone diktemeting op leidingen. Correct meten op de juiste locatie, gegevens ophalen van eerder uitgevoerde metingen en zorgen dat er geen meetlocaties overgeslagen worden is geen eenvoudige klus zonder een begeleidende factor. Via onze standaard UTM labels kunnen er geen fouten gemaakt worden. 

Hoewel Lockout Tagout een heel ander onderwerp is, zorgen bepaalde types labels toch voor een link tussen de beide thema’s LoTo en Operator Care. Operatoren die bijdragen tot vergrendeling van hun machine of installatie hebben duidelijke instructies nodig die heel concreet moeten zijn en vooral niet dubbelzinnig. Met het identificeren van energiepunten aan de installaties en door deze geprinte benamingen te linken aan acties en procedures zorgen we er voor dat een operator perfect in staat is om zijn deel van de veiligstelling uit te voeren. Tegenwoordig wordt hier zelfs nog extra geoptimaliseerd door het toevoegen van QR-codes op de labels die gescand worden via devices met begeleidende software. De software geeft instructies op basis van de gescande QR-code en er is bovendien controle op het feit of elk punt weldegelijk vergrendeld is. 

Het succesvol opzetten van een ondersteunend programma voor operatoren hangt zowel af van persoonlijke gedragsverandering als van nieuwe processen en tools die aangereikt worden. Labels spelen op een zeer brede manier een belangrijke rol in deze ontwikkeling. Onze Operator Care labels vinden zo al snel aansluiting op andere labelgamma’s zoals asset-identificatie, signalisatie, 5S labels etc.

Contacteer ons gerust naar onze ervaringen en ervaar hoe onze labels kunnen bijdragen tot een effectief Operator Care Programma.

Terug naar overzicht Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies