Meer dan 50 jaar printers en labels

Kennis & Advies - ISO 20560 Leidingmarkering

Leidingmarkering is een belangrijk gegeven in het streven naar een veilige omgeving met leidingwerk. Hier hoeven we u al lang niet meer van te overtuigen. 

Hebt u al gehoord over de nieuwe normering ISO 20560? Deze nieuwe normering zorgt ervoor dat er over de landsgrenzen heen geen verschillen meer zijn bij interpretatie van leidingmerkers.

Momenteel zijn die verschillen er wel. Zelfs tussen onze norm NBN 69 en de Nederlandse norm NEN 3050 zijn er verschillen. Uniformiteit is belangrijk om verwarring uit te sluiten, want die verwarring kan zware gevolgen hebben.

Een nieuwe lay-out combineert een algemeen gestandaardiseerde kleur-identificatie met een verhoogde zichtbaarheid van de tekst op het label. In eerste instantie wordt een zone voorzien voor de stofnaam, richting aanduiding en aanvullende info. Daarnaast is er zoals voorheen een zone voor aanduiding van de veiligheidskleur. Binnen het vlak met de veiligheidskleur worden veiligheidspictogrammen weergegeven.

Benieuwd wat er wijzigt en welke oplossingen er beschikbaar zullen zijn in kader van deze nieuwe normering? Wat zijn de spelregels en waar moet u rekening mee houden? Contacteer ons voor een persoonlijke bespreking op maat van uw organisatie.

Naar Leidingmarkering Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies