Meer dan 50 jaar printers en labels

Inspirerende Verhalen - Markering van hydraulische slangen bij Van De Calseyde Hydraulics

In 2018 was men bij Van De Calseyde Hydraulics te Gent op zoek naar een manier om hydraulische slangen uniek te identificeren met een permanente identificatie. Onlangs waren we op bezoek bij de klant en konden we vaststellen hoe ons printsysteem naar verloop van tijd niet meer weg te denken valt in hun dagelijkse werking.

Eén van de activiteiten van het bedrijf is het vervaardigen van op maat gemaakte slangen assemblages. Gezien dit maatwerk leidt tot zeer unieke slang-assemblages is het noodzakelijk om een identificatie te kunnen aanbrengen op deze slangen. Wanneer de klant bijvoorbeeld te kampen krijgt met een slangbreuk, dan volstaat het doorgeven van dit unieke identificatienummer om een nieuwe slang te laten maken zonder tijdverlies.

Natuurlijk zijn de omstandigheden waarin een slang bij de klant terecht komt niet de minste. Slangen komen vaak in een machine of omgeving te zitten waar ze onderhevig zijn aan olie en vuil. Afhankelijk van de toepassing zijn er nog andere mogelijke invloeden zoals bijvoorbeeld UV en mechanische beschadiging. Bij Van De Calseyde vond men de ideale oplossing in één van onze ADC SingleFix modellen. Een kabelmarkering die mits een kabelbandje aan de slang wordt bevestigd vlak bij de koppeling. Deze worden ter plekke aan de montage afgedrukt met een TTP of ATP labelprinter.

De data die op de merkers geprint wordt komt uit de software van de klant. Tussen de printer en het systeem werd een middleware labelsoftware configuratie opgezet. Door het rechtstreeks printen van data uit het systeem verliest men geen tijd en is men altijd zeker dat de data op het label 100% correct is. Het ID zit gekoppeld in het systeem van Van De Calseyde, waardoor men in een handomdraai alle specificaties van de slang kan traceren. Men weet dus onmiddellijk over welke slang het gaat, welke koppeling gebruikt werd en welke lengte deze heeft. Er kan heel efficiënt gewerkt worden waardoor de klant op zeer korte termijn opnieuw dezelfde slang ter beschikking heeft.

Benieuwd hoe we u aan de slag kunnen helpen met resistente product-identificatie?
Neem contact met ons op en laat u adviseren door ons technisch-commerciële team.

Naar ADC-kabelmerkers Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies