Meer dan 50 jaar printers en labels

Kennis & Advies - Reflective labels voor een optimale long-range barcode scanning

Vanuit de logistieke markt krijgen we steeds meer aanvragen voor labels die gescand moeten worden vanop verdere afstand.

Zo’n aanvraag sluit meestal aan op toepassingen waarbij men hoger gelegen artikellocaties voor pallet picking vanop het gelijkvloers wil kunnen scannen. We verwachten dat onze goederen steeds sneller en efficiënter geleverd worden. Een rechtstreeks gevolg hiervan is dat men in de distributiecentra opslagruimte tracht uit te breiden en dat paletten steeds hoger worden gestapeld om zoveel mogelijk plaats te benutten. Snelheid speelt in zo’n proces ook een grote rol. Men wil uiteraard geen kostbare tijd verliezen bij het scannen van een barcode.

Het overbruggen van meters aan leesafstand maakt dat een klassieke barcodescanner niet volstaat, er is een speciale long-range barcode scanner nodig. Maar niet alleen de scanner speelt een rol in dit verhaal, ook het type label is cruciaal. Onlangs bezochten we een klant die interesse had om zelf locatie labels te printen voor long-range barcodescanning. Enkele types labels werden geprint door middel van de ATP-printer om ter plaatse testen uit te voeren.

Een aantal extra factoren in de omgeving bij de klant beïnvloedden het scanproces:
•    Een minder heldere kunstverlichting in een gedeelte van het magazijn.
•   Door de zware goederen die de klant stockeert, moesten er markeringen voorzien worden op oudere, verstevigde palletstellingen. Het type en vorm van de draagbalk waarop het label aangebracht diende te worden, maakte dat het label ietwat verzonken gekleefd werd in het profiel, wat nadelig was voor een snelle scanning.
•   Het scannen diende vaak te gebeuren doorheen de cabineruit van een heftruck.
•  Outdoor bulklocaties en de combinatie met werk in shiften maakt dat er frequent in een donkere buitenomgeving met kunstlicht gescand moet worden. Door de factor buitenomgeving spelen ook soms weersomstandigheden een rol.

Onze reflective labels kwamen als winnaar uit de testen. Door de reflectie van het label weerkaatst de straal die de scanner uitzendt terug richting het toestel. Het resultaat was opmerkelijk en zorgde niet alleen voor een optimale scanning in de opgesomde moeilijkere omgevingen, maar het viel ook op hoeveel sneller de scanner een QR code kon capteren. Voor de bulklocaties buiten testten we met onze afgewerkte reflective borden die gekleefd of opgehangen kunnen worden via een kabelsysteem.

Benieuwd hoe onze standaard reflective labels kunnen bijdragen tot een feilloos en snel logistiek proces?
Aarzel niet ons te contacteren. Ons team helpt u graag op weg!

Gratis samples aanvragen
Vragen over labels

Hulp nodig bij het vinden van een label?

Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug voor een passend labeladvies.

Zelf een label vinden?

Persoonlijk labeladvies?

02 270 34 88

Terugbelverzoek

persoonlijk advies