Foute bedrukking en rood knipperend lampje

TTP-200 / 300 Series

Foute bedrukking en lampje knippert rood

Je gaat labels printen en je ziet dat de bedrukking ruimschoots over 2 labels wordt geprint. Daarna begint het lampje op de printer rood te knipperen. Dit wil zeggen dat de printer in storing is gegaan.

Controleer eerst goed of:

• de groene labelgeleiders in de printer goed zijn aangeschoven tot aan de randen van de labels
  • de juiste sensor staat ingesteld in het label-bestand.

Uitleg hierover vind je in het item Labels plaatsen en de sensor instellen

Verhelpt dit het probleem niet? Dan kun je de printer gaan kalibreren.

Geef voordat je gaat kalibreren altijd eerst een printopdracht met het juiste labelbestand.

Dit wil zeggen het labelbestand wat overeenkomt met het type label wat in de printer zit.
Wanneer je dit niet eerst doet, heeft de printer mogelijk nog instellingen van een ander label-bestand in het geheugen.

Kalibreren is zinvol wanneer de volgende situaties zich voordoen:

• De bedrukking valt over meerdere labels en de printer gaat in storing
  • Het label stopt niet op de juiste (afscheur)positie
Stap 1: Eenvoudige kalibratie

De eerste methode is het handmatig kalibreren van de printer. Dit gaat als volgt:

1. Zorg dat de printer staat uitgeschakeld. De aan-/uit-knop zit linksachter de printer.
  2. Houd de knop bovenop de printer ingedrukt en zet tegelijkertijd de printer aan.
  3. Het lampje op de printer begint nu te knipperen: oranje - groen - oranje - (2x rood). Laat de knop bovenop direct los zodra je het lampje rood ziet knipperen.
  4. De printer spoelt nu een aantal (blanco) labels door en hoort nu netjes op de afscheurrand van het label te stoppen.
  5. Print nu opnieuw een aantal labels vanuit de label software en bekijk of de bedrukking nu wel klopt.
Stap 2: Geavanceerde kalibratie

Heeft de eenvoudige kalibratie niet geholpen?

Dan kun je een geavanceerde kalibratie uitvoeren met behulp van de Diagtool.

Diagtool downloaden

Zorg dat de printer aan staat (en het lampje groen brandt). Start nu de Diagtool op.

Printer aangesloten via USB?

Controleer rechtsboven of Interface staat ingesteld op USB.

Klik nu op Get om de printergegevens op te halen.

Klik vervolgens links in het menu Printer Function op Calibrate sensor.

Printer aangesloten via Ethernet?

Selecteer rechtsboven bij Interface: Ethernet en klik dan op Setup.

Zoek in het volgende scherm de juiste printer en selecteer deze. Klik dan op Exit.

Klik nu op rechtsonder op Get om de printergegevens op te halen en vervolgens links in het menu Printer Function op Calibrate sensor.

De printer kalibreren

Controleer in dit scherm eerst of de juiste sensor staat ingesteld bij Media Type.

GAP = Verticale sensor
Black Mark = Zwarte markering sensor
Continuous = Doorlopende labels

Informatie over de sensor kun je terugvinden in het item:
Labels plaatsen en sensor instellen

Klik nu linksonder op Calibrate.

De printer zal nu een aantal blanco labels doorspoelen en stopt op de afscheurrand van het label.

Blijft de printer labels doorspoelen?

Dan is er waarschijnlijk een detectieprobleem. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Neem in dit geval contact op met onze support-afdeling via T. 02 270 34 88.

Terug naar overzicht