Een tekstobject of tekstvak in het midden uitlijnen

NiceLabel 2019

Een tekstobject plaatsen

Een tekstobject gebruik je bij een aantal tekens tot één regel tekst.

Klik links in het menu op Tekst en plaats een tekstobject op het label.

Een tekstobject uitlijnen

Klik in de menubalk boven het kopje Uitlijnen op het icoon voor Horizontaal uitlijnen en/of Verticaal uitlijnen (zie afbeelding).

Dit lijnt het tekstobject uit op het midden van het label.

Variabele waarden?

Is het tekstobject gekoppeld aan een database (bijv. een Excel-bestand) of een teller? Dan kan een tekstobject per label een andere waarde bevatten met verschillende lengtes (variabel).

Het ankerpunt verplaatsen

Om de tekst dan altijd in het midden uit te laten lijnen, is het nodig om het Ankerpunt in het midden in te stellen:

• Ga rechts in het scherm bij 'Eigenschappen' naar het tabblad Positie
  • Verplaats het Ankerpunt van linksboven naar het midden (boven).

Een tekstvak gebruik je bij meerdere regels tekst.

Klik links in het menu op Tekstvak en plaats deze naar gewenste grootte op het label.

Tekst centreren

Klik in de menubalk boven het kopje 'Lettertype' op Centreren om de tekst in het midden van het tekstvak uit te lijnen.

Tekstvak uitlijnen

Selecteer nu in de menubalk boven het kopje Uitlijnen het icoon voor Horizontaal uitlijnen en/of Verticaal uitlijnen (zie afbeelding).

Dit lijnt het tekstvak uit op het midden van het label.

Tekst in tekstvak verticaal uitlijnen

Ook is het mogelijk om de tekst in het tekstvak verticaal uit te lijnen:

• Ga rechts in het scherm bij 'Eigenschappen' naar het tabblad Positie
  • Verplaats het Ankerpunt van linksboven naar het midden.