Een oplopend nummer invoegen

NiceLabel 2019 Designer Express

Tekstobject toevoegen

Start NiceLabel 2019 Designer en open een nieuw of bestaand label-bestand.

Teller invoegen
Om een teller te kunnen gebruiken moet je eerst een tekstobject aanmaken op het label.

Klik 1x op dit nieuwe tekstobject om deze te selecteren. Ga nu naar Data in het tabblad Bron (rechts in het scherm) en selecteer de optie Teller.

Onder het kopje Definitie bepaal je de instellingen van de teller:

• Tellertype
    Kies hier voor een op- of aflopende teller.
  • Stap
    Met welke hoeveelheid neemt de reeks toe per stap?
  • Herhaling
    Het aantal labels (kopieën) per stap in de reeks.
  • Initiële waarde
    Het getal waar de teller mee begint.

Printerteller
Stel deze optie in op 'Computerteller altijd gebruiken'.

Geavanceerde eigenschappen

Wil je dat het oplopende nummer altijd begint (of wordt afgesloten) met bepaalde tekens? Dit kun je instellen met een voorvoegsel en/of achtervoegsel.

Klik rechts in het scherm op de lichtblauwe knop Geavanceerde eigenschappen...

Uitvoerregels

Ga nu naar het tabblad Uitvoerregels. Vul bij de velden 'Voorvoegsel' en/of 'Achtervoegsel' welke tekens je voor en/of na het oplopende nummer wil plaatsen.

Klik daarna op OK.

Je ziet nu direct dat het voor- en achtervoegsel rondom het oplopende nummer is geplaatst.

Afdrukken

Klik boven in de menubalk op Afdrukken.

Geef bij Aantal in het veld 'Aantal etiketten' op hoeveel labels - dus hoeveel oplopende nummers - je wil printen.

Druk vervolgens op Afdrukken om de labels met oplopende nummers te printen.

Een kleine check doen?
Onder de preview van het label zie je dat je kunt bladeren tussen de verschillende pagina's. Dan zul je zien dat ieder label een uniek nummer krijgt.