Altec Workstation App Installatie / Activatie

BradyWorkStation

 

In de eerste plaats wensen wij u te bedanken voor de aankoop en het vertrouwen in Altec.

Workstation is een modulair platform dat toegang biedt tot talloze apps en tools waarmee u snel de juiste labels en pictogrammen kunt creëren. Elke app op het platform kan afzonderlijk geïnstalleerd worden zodat u uw omgeving kunt aanpassen naargelang wat voor uzelf van toepassing is. Bovendien zorgen de geïntegreerde regelgeving en standaarden ervoor dat u conform blijft werken.

 De software is compatibel met volgende printermodellen: BMP71; BBP30, BBP31; BBP33; BBP(35)37; BBP85; J5000; GlobalMark 1 en 2 Multicolor en Color & Cut

 

Wat moet u doen om de software te installeren?

1/ Zorg ervoor dat uw ICT-afdeling op de hoogte is. Het is noodzakelijk om over de nodige administratorrechten te beschikken om de software te installeren. Wij raden aan om een ICT-medewerker te laten zorgen voor deze noodzakelijke installatierechten.

2/ Download uw pakket via volgende link.

 

DownloadWS

 

3/ Klik na de installatie op de App Store en zoek en installeer de app die u heeft aangeschaft

4/ Vul de ontvangen licentiecode in wanneer daar om gevraagd wordt


Indien u eerder de proefversie van Workstation heeft geïnstalleerd...
1. Download en open de app die u heeft aangeschaft vanaf de App store
2. Vul bovenstaande licentiecode in wanneer daar om gevraagd wordt

 

Wat moet u doen om de printer te installeren?

In de Workstation software zit een geïntegreerde driver. Voor aansturing vanuit Workstation mag er dus in geen geval een aparte driver geïnstalleerd worden. Voor communicatie tussen printer en software wordt er gebruik gemaakt van de Bonjour technologie van Apple. Een vereiste om die communicatie mogelijk te maken, is dat zowel printer als werkstation zich in dezelfde VLAN bevinden. Apple Bonjour is niet in de mogelijkheid om over meerdere VLANS te communiceren. Gezien de gevoeligheid van die manier van communicatie, geven we meestal mee over welke poorten dergelijke communicatie loopt, zodat hier rekening mee kan gehouden worden.

-Printen: Poort 9100

-Bi-directionele communicatie: Poort 9101 (de printer geeft door aan de software welke label en inktlint referentie er geplaatst is)

-Bonjour Print Service: Poort 5353

 


 

UPDATES

Er zijn regelmatig updates beschikbaar, die bij het openen van het pakket gecommuniceerd worden aan de gebruiker. Deze kan dan gewoon aangeven dat hij de updates wil downloaden en installeren.

Het is belangrijk dat we zeker op voldoende installatierechten hebben op de PC in kwestie en dat we ook een internetverbinding hebben.

Voor de toegang tot extra functionaliteit en toegang tot de “App Store”, is het belangrijk dat onderstaande zaken in acht worden genomen worden, in functie van de Firewall:

-http://appstoreapi.bradyid.com toevoegen aan de Firewall exception list, alsook http://bradyappstorestorageprod.blob.core.windows.net

-De App Store gebruikt poort 8080, de gewoonlijk gebruikte http poort, maar ook wordt poort 443 gebruikt. Deze poorten moeten dus zeker open staan in de Firewall.


BROCHURE

Wenst u wat uitgebreider info rond verschillende apps die beschikbaar zijn kan u volgende brochure downloaden.

pdf versie Download de pdf versie

Hieronder vindt u al een overzicht van de verschilllende Apps en Suites die beschikbaar zijn in WorkStation

 


 

WORKSTATION APPS

Workstation is een modulair platform dat toegang biedt tot extra tools en apps voor het printen van de labels. In functie van de toepassingen is het dus mogelijk om extra add-ons te downloaden vanuit het Workstation platform, via een “App Store”. We maken een verschil tussen de gratis apps en betalende apps

 

Volgende Apps zijn gratis te downloaden en te installeren

 

FreeApps


 

Onderstaande apps zijn verkrijgbaar tegen betaling:

 pay

 


 

WORKSTATION SUITES

Workstation biedt ook paketten aan die verschillende apps combineren om al de nodige tools te hebben voor een specifieke toepassing. Suites kunnen voordeliger uitkomen moest u al de apps in de suite nodig hebben.

 

Volgende Suite is gratis te downloaden en te installeren:

packfree

 


 

Onderstaande suites zijn verkrijgbaar tegen betaling:

packpay

 


  

Wij wensen u veel succes bij het gebruik van uw Altec printsysteem. 
Indien u problemen zou ondervinden bij het uitvoeren van uw installatie of u bijkomende technische vragen heeft, kan u ons steeds vrijblijvend contacteren op het telefoonnummer 02 270 34 88 en of mail support@altec.be.