Altec Installation TTP200 / 300

TTPInstallationHeader

 

 In de eerste plaats wensen wij u te bedanken voor de aankoop en het vertrouwen in één van de Altec printsystemen. Via deze pagina begeleiden we u doorheen de installatie van uw printsysteem en geven we U graag wat extra weetjes mee.

HOME  ONTDEK DE PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

NiceLabel 2017 & 2019

Download Altec Formaten

 

 

 


 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

 Ontdek de printer

Het voor en achteraanzicht

FrontVieuw   ViewRear

 

  

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

Plaats de inktfolie

InstallFolie1A. Open de transparante kap door deze op de inkeping naar beneden te duwen.   InstallFolie2B. Schuif de inktfolie over de eerste zwarte spindle. Zorg dat de inktfolie naar achteren toe afwikkelt, met de opstaande rand van de spindle aan de rechterzijde.
InstallFolie3C. Plaats de spindle met de inktfolie op de achterste as in de printer. Plaats eerst de linkerkant, waardoor de veer ingedrukt wordt, en plaats daarna de rechterkant. Laat de spindle op zijn plaats klikken. Zorg ervoor dat de opstaande rand aan de rechterkant van de printer zit.   InstallFolie4D. Schuif de kartonnen koker (afvalrol) over de tweede zwarte spindle.
InstallFolie5E. Plaats de spindle met de afvalrol op de voorste as in de printer. Plaats ook hier eerst de linkerkant waardoor de veer ingedrukt wordt en plaats daarna de rechterkant en laat de spindel met de afvalrol op zijn plaats klikken. Zorg ervoor dat de opstaande rand aan de rechterkant van de printer zit.   InstallFolie6F. Ontgrendel de bovenkant van de printer door de groene hendels aan de zijkant naar u toe te trekken en til de kap op. Deze zal automatisch vergrendelen en open blijven staan.
InstallFolie7G. Haal de inktfolie onder de printkop door en plak deze op de afvalrol.   InstallFolie8H. Draai de inktfolie door tot het zwarte gedeelte van het lint om de afvalrol gewikkeld zit.

 

pdf versie Download de pdf versie

 

 

Bekijk ook onze instructievideo

 

 

 


 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

Plaats de labels

InstallLabels1A. Plaats de rol labels op de groene label spindle en schuif de centreervleugels tegen de rol aan. Indien mogelijk de verdikking van de centreervleugels in de kern van de rol plaatsen. Gebruik de vleugels om de labels precies in het midden van de spindle uit te lijnen
  InstallLabels2B. Plaats de label spindle met de labels achter in de TTP in de daarvoor bestemde uitsparingen.
InstallLabels3C. Voer de labels onder de witte balk door en schuif de groene geleiders met beide handen tegen de labels aan. De rechter geleider is de ‘Gap’ (tussenruimte) -sensor.
  InstallLabels4D. Zorg ervoor dat er geen speling meer is tussen de labels en de geleiders. Let ook op dat de geleiders niet te strak staan, anders gaat de drager bol staan.
InstallLabels5
 

E. Als de labels een uitsparing of detectiegat hebben, moet de ‘Black mark’ (zwarte markering) -sensor van de printer gebruikt worden. Dit is het groene blokje onder in de printer.

Zorg ervoor dat de oogjes van de sensor (het zwarte rechthoekje) precies onder de inkeping of het detectiegat zitten. De sensor is naar links en rechts te verplaatsen.

InstallLabels6F. Voer de labels door tot deze rusten op de metalen afscheurrand van de printer. Sluit de kap door de printer uit de vergrendeling te tillen en rustig naar beneden te duwen. Druk nog een laatste maal stevig op de kap tot u een ‘klik’ hoort om hem te vergrendelen.
  InstallLabels7G. Sluit de transparante kap.

 

pdf versie Download de pdf versie

 

 

Bekijk ook onze instructievideo

 

 

 


 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

Monteer toebehoren

Volgende instructievideo zal aantonen hoe je de "externe rolhouder" kan monteren
 

 

 
 
Volgende instructievideo zal aantonen hoe je de "Fanfold supply unit" kan monteren
 

 

 

 
 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

Download en installeer de printerdriver

Verbind de printer nog niet via usb met de computer!

U kan na het downloaden van de driver via onderstaande link de driverwizard starten (start.exe).

Download Altec Printerdriver for Windows 

Bij het opstarten van de driverwizard krijg je onderstaand scherm te zien.

TTPInstall1

 

Kies voor "Altec Driver (USB)"

TTPInstall2

 

De installatie van de driver zal dan ook starten.

TTPInstall3

 

De installatie zal voltooid zijn wanneer je onderstaand scherm te zien krijgt.

TTPInstall4

 

Sluit nu de printer aan uw computer en zet de printer aan. De printer zou nu zichtbaar moeten zijn in de lijst van de printers onder de naam:

 • Altec TTP-245 Plus
 • Altec TTP-343 Plus

TTPInstall5

 

De installatie van de driver is dan ook voltooid.

Als de printer niet in de lijst van de printers komt te staan maar bij de "Onbekende apparaten". Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, wij helpen u met veel plezier verder.

 

 

 
 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

Installeer NiceLabel

De belangrijkste en meest sprekende motivatie om aan de slag te gaan met een dedicated labelontwerppakket  is dat er een enorme verscheidenheid aan labelmaterialen zijn om te bedrukken met een toestel. De veelzijdigheid van de printers maakt dan ook dat de meeste gebruikers het toestel willen koppelen aan diverse labeltoepassingen. Vlot wisselen tussen verschillende labels op de printer is simpel. Het even snel anticiperen hierop vanuit het softwaregedeelte is vaak onmogelijk wanneer U zou opteren voor de aansturing vanuit een eigen systeem. We schetsen u graag de verschillende edities van NiceLabel

  • Altec NiceLabel Free (Freeware geen activatiecode nodig)

Installeer NiceLabel Free 2019

Samen met de aankoop van een TTP labelsysteem stelt Altec de gratis versie van NiceLabel Free ter beschikking. Met dit pakket kan u kennis maken met de ontwerpmogelijkheden van een professioneel labeldesignpakket. De "Free" versie heeft uiteraard wel zijn beperkingen tov de betalende edities. Zo kan je enkel een willekeurig formaat naar wens opmaken voorzien van vaste velden. Een basisvraag of inputveld zijn de enige variabele objecten die kunnen aangemaakt worden. Verder bent U wel in staat om eender welke barcodesymbologie te gaan afdrukken. 

 

  • Altec NiceLabel Express / Pro editie (Activatiecode noodzakelijk)

Installeer NiceLabel Express / Pro 2019

Aansturing

 Aansturing vanuit Altec labeldesign software: Verschillende softwarepakketten zijn beschikbaar, afhankelijk van de gewenste toepassingen. U zou graag heel grafische labels printen, met logo’s, pictogrammen of barcodes? Of u wenst uitsluitend alfanumerieke waarden af te drukken?De nadruk bij dit type software ligt vooral op een eenvoudige interface, waarbij de klant zijn gewenste label kan ontwerpen en eventueel koppelen aan variabele data, zoals automatisch oplopende alfanumerieke gegevens, externe data (databases, spreadsheets, CSV bestanden,…).

 

  • Altec NiceLabel PowerForms editie (Activatiecode noodzakelijk)

Installeer NiceLabel PowerForms 2019

Afgelijnd

Software afgelijnd op basis van uw specifieke toepassing: Standaard software die op een eenvoudige manier geconfigureerd kan worden tot een “op maat”-interface voor de gebruiker. Via deze software is het mogelijk om op het fundament van een grafisch ontworpen labellay-out een afgelijnde print-applicatie te bouwen. Een ideaal opzet wanneer een gebruiker telkens dezelfde lay-outs dient af te drukken, waarbij enkel bepaalde variabele gegevens gemanipuleerd dienen te worden. De gebruiker werkt steeds volgens een wel gedefinieerde, uniforme manier. Dit opzet is ook de perfecte aanpak om verschillende gebruikers zonder enige vorm van opleiding labels te laten printen op een uniform wijze, volgens dezelfde lay-out. Via de beschikbare mogelijkheden met intelligente invoerschermen, invoermaskers en vooraf gedefinieerde selectie kan men zelfs proactief fouten van gebruikers reduceren. 

Voor alle duidelijkheid, de ontwikkeling van afgelijnde toepassingen zit omvat in de standaard functionaliteit van het pakket. De klant is dus zelf in staat om met de software dergelijke systeempjes te ontwerpen. Uiteraard kan er wel gerekend worden op onze expertise en de ondersteuning van onze diensten. Indien men zelf niet aan de slag wil en een applicatie wil laten bouwen op basis van het aangekochte pakket, dan kan dit eveneens door onze diensten worden uitgevoerd tegen vooraf overeengekomen afspraken.

Net zoals de focus van onze TTP-printer niet vast kan gepind worden op een specifieke markt en of toepassing, zo doen we dit ook met onze software. Onze standaard pakketten kunnen zeer breed ingezet worden. Door de diversiteit van functies zijn ze met garantie ook inzetbaar voor uw toekomstige projecten en toepassingen. U koopt nu een printer en software voor het markeren van uw IT-apparatuur met eigendom labels? Wel, dan is dit opzet ook evenzeer van dienst voor het printen van de veiligheids-en keuringslabels die uw preventieadviseur nodig heeft. Maar ook voor de kabelmarkering van uw technische dienst, (magnetische) locatie labels van uw magazijnier, papier dossier labels van de boekhouding of de bezoeker labels die geprint worden bij de receptioniste

 

  • Altec NiceLabel PowerForms Suite editie (Activatiecode noodzakelijk)

 Installeer NiceLabel PowerForms Suite 2019

GeintegreerdOnze software als schakel tussen uw systeem en de printer(s)? - Middleware: Zoals reeds aangegeven is het vaak de meest stabiele oplossing om een labeldesignpakket te gebruiken in de sturing naar een labelprinter. Toch wenst de klant vaak het printcommando te starten vanuit zijn eigen software/systeem, dat vervolgens de geselecteerde data grafisch dient weer te geven op het uiteindelijke label. Er zijn wel meerdere oorzaken waarom die rechtstreekse sturing vaak tekortschiet:

 

 

   1. Print-stabiliteit: niet mogelijk om via uw systeem de data op een correcte plaats geprint te krijgen op het label? Onze middleware software als tussenschakel zorgt voor die gewenste consistentie.
   2. Grafische beperkingen in het eigen systeem. Uw software kan bijvoorbeeld de vereiste barcode symbologie niet genereren. Ons pakket is precies gemaakt hiervoor. Uw labellay-outs wijzigen vaak, daarom wil u grafische aanpassingen aan het design vlot zelf beheersen.
   3. U wilt uiteraard niet bij elke aanpassing van een labellay-out wijzigingen laten aanbrengen aan uw systeem. Dergelijke bijstellingen zijn door middel van templates heel eenvoudig in onze software. Hiervoor is zeker geen programmeerkennis noodzakelijk.
   4. De actie die labels moet genereren staat los van uw systeem, een barcodescanner moet bijvoorbeeld de printtaak teweegbrengen.

Het volstaat vaak om op het print-moment de data in kwestie beschikbaar te maken voor ons systeem. In de meeste gevallen wordt er met een vast gestructureerde file (txt, csv, …) gewerkt, waarin de betreffende data (de informatie die geprint moet worden) ingesloten zit. Een dergelijk opzet is altijd uniek en moet bijgevolg per situatie bekeken worden.

 

  • Download NiceLabel 2017

Download NiceLabel 2017 

NiceLabel 2017 wordt vervangen door NiceLabel 2019, maar is nog altijd beschikbaar en kan nog altijd gedownload worden met de knop hierboven.

 

  • Download de bijhorende "Afbeeldingsbibliotheek"

Download Symbolen 

Zou u een template nodig hebben voor een specifiek label die u heeft aangekocht aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met onze technische dienst op het nummer 02/270 34 88 of per email naar info@altec.be. Wij helpen u graag verder.

 

 


 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

 

Beschikbare Tools

Diagtool (stel uw netwerksetting van het toestel in)

Dit is een diagnostische tool waarmee alle eigenschappen en technische parameters van de printer kunnen mee worden uitgelezen. Een van de belangrijkste doeleinden voor een eindgebruiker van deze tool is de mogelijkheid om de printer te voorzien van de juiste netwerkinstellingen  (IP adres static / fixed; Hostname; ...). Om het IP adres van de TTP printer in te stellen, kan u gebruik maken van de Diagtool. Deze tool kan worden gedownload via onderstaande link

 Download Diagtool

Verbind de printer met de meegeleverde USb kabel aan uw PC en start de DiagTool. Klik op de knop "Ethernet Setup" om het configuratiescherm voor het IP adres te openen. In het configuratiescherm klikt u op DHCP om automatisch een IP adres door de server toe te laten kennen, of Static IP om zelf de gewenste gegevens in te geven. De printernaam eindigt standaard op de laatste 6 tekens van het MAC addres. Om snel het MAC adres van de printer te kunnen nagaan, kan u de printer openen en zal u dit kunnen aflezen op het "A.Care ID label" links in het toestel (zie onderstaande afbeelding). Klik op de knop "SET IP" om de gewenste instelling door te sturen.

DiagtoolInstall1 

DiagtoolInstall2A.CareID

 

 

Drivercleaner (enkel te gebruiken in samenspraak met onze technische dienst)

Wanneer het klassiek verwijderen van een printerdriver in een Windows omgeving niet tot het gewenste resultaat zou leiden, kan de "DriverCleaner" een oplossing bieden. Deze tool zal nagaan tot in het register van uw werkstation waar restanten van de installatie van de driver zijn nagebleven en deze verwijderen. WIj wensen te benadrukken dat deze tool enkel en alleen gebruikt mag worden in samenspraak met onze technische dienst.

 Download Drivercleaner

 

 


 

 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

De printer reinigen.

A.Care Logo Gebruik de A.Care cleaningset


A.Care CleaningDe A.Care cleaning is zodanig samengesteld dat u zo lang mogelijk een goede printkwaliteit verkrijgt en de levensduur van printkop en printer verlengt. Een goede printkwaliteit is enkel gewaarborgd als de printkop te allen tijde volledig contact heeft met uw media. Iedere vorm van vervuiling zoals stof, label- of lijmresten zal de levensduur van de printkop verkorten. U heeft er dus het grootste belang bij dat u uw printkop en printer proper houdt.

 

 

 

Reinigingsproducten

 • Cleaningwipes
  I019039
  cleaningwipe

  Deze doekjes zijn speciaal ontwikkeld om apparatuur en delicate oppervlakken te reinigen. Met hun speciale structuur laten ze geen resten of pluisjes achter bij het reinigen van uw printer.

 • Dust Remover (430g)
  I009256
  dustremover

  Veelvuldig printen veroorzaakt stof in de printer, op de doorvoerrol en op de sensor. Hierdoor kan uw operationeel gemak in het gedrang komen. Deze dust remover is de ideale manier om achtergebleven stof uit uw printer te verwijderen en zo een vlotte werking nog langer te garanderen. Dit reinigings-persgas kan eveneens nuttig zijn voor het reinigen van moeilijk toegankelijke onderdelen van o.a. systeemkasten, toetsenborden, enz.

 • Labelremover (100ml)
  I009260
  labelremover

  Deze vloeistof dient voor het verwijderen van restanten van etiketten en lijmresten van kunststof- en metalen oppervlakken. Breng de vloeistof via de spray aan op het etiket, laat het enige minuten inwerken en het etiket komt makkelijk los. Gebruik één van onze wipes om eventuele lijmresten te verwijderen en droog even na.

 • Surface cleaner (100ml)
  I009258
  surfacecleaner

  Na gebruik van uw printer en andere apparaten kunnen deze statische elektriciteit opslaan. Dit trekt stof aan en zorgt voor een minder optimale werking van de printer. Deze oppervlaktereiniger voor kunststof materialen heeft een antistatische werking. Breng de surface cleaner aan op een pluisvrij doekje en wrijf over de oppervlakken binnen en buiten de printer. Even laten inwerken en droogwrijven.

Volledige reinigingsprocedure:

Artikelnr I009256

 1. Schakel de printer uit, verwijder alle consumables en trek de stroom uit.
 2. Open de printer en controleer de doorvoerrol, papiergeleiders en de printkop op zichtbare lijm-, labelresten en/of stof. Gebruik indien beschikbaar de perslucht om uw printer uit te blazen op moeilijk te bereiken onderdelen.
 

Artikelnrs I009260; I009262; I009257

 1. Indien er label- en/of lijmresten aangetroffen kunnen worden, maak je best gebruik van de CleaningWipes om deze te verwijderen. Ga hiermee over de onderdelen die restanten bevatten en geef de vloeistof eventueel de tijd om in te werken. Indien het om hardnekkige lijmresten gaat, is het aangeraden een labelremover (I009260) te gebruiken.

 

Artikelnrs I009260; I009262

 1.  Bij iedere onderhoudsbeurt is het aan te raden ook steeds de printkop te reinigen. Wrijf voorzichtig over de volledige lengte van de printkop om zeker te zijn dat mogelijke resten of oneffenheden verwijderd worden.

 

  Artikelnrs I009260;I009257
 1. Dezelfde handeling mag u toepassen op de doorvoerrol. Strijk de vloeistof uit over de volledige breedte van de rol. Hierdoor zal de grip op uw labelmateriaal steeds optimaal blijven.
Artikelnrs I009258; I009257
 1. U kan de CleaningWipes eveneens gebruiken om de behuizing van de printer te onderhouden/reinigen. Indien de omgeving van het toestel vereist dat dit op korte interval moet gebeuren, hebben wij de Surface cleaner (I009258) beschikbaar. Wrijf over de oppervlakken binnen en buiten de printer om een antistatische coating aan te brengen op de behuizing.
  Wanneer moet ik mijn printer reinigen?

Regelmatig onderhoud zal de levensduur van de printkop en printer aanzienlijk verlengen. Hoe vaak u uw printer moet reinigen, hangt af van de oplages die u print met uw toestel. Reinigen wordt geadviseerd telkens u een rol materiaal en/of inktlint vervangt. Gezien het volledige onderhoud van uw printer slechts 5 minuten in beslag neemt, is dit een zeer goed investering om toekomstige problemen te vermijden.

 

pdf versie Download de pdf versie

 

Hoe de platenroller reinigen bij gebruik van materiaal dat op kunststof liners gepresenteerd zit

 

A.CARE

 

Simplicity is our plan for your efficiency

Haal het maximum uit uw investering. 
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over ons onderhoudsplan voor uw labelsysteem.

 

 

 


 

 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

Led Indication (Feed Button Commando's)

TTPLedindication

pdf versie Download de pdf versie 

 

 

 


 

 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

Support

A.Care

A.Care, een onderhouds- en supportplan waarmee U het maximale uit uw investering kan halen. U wint kostbare tijd en beperkt hiermee de down time van uw installatie.

Wenst u meer info over ons A.Care Plan neem vrijblijvend contact op met onze commerciële dienst

 

 

Soms is een probleem moeilijk telefonisch op te lossen. In dat geval kan het handig zijn dat onze helpdeskmedewerkers op afstand mee kunnen kijken. Met uw toestemming kunnen zij uw computer overnemen en de benodigde aanpassingen uitvoeren op uw eigen computer. Op verzoek van onze helpdeskmedewerkers en na telefonisch contact mag u op de onderstaande knop drukken.

 

NL: Welke poorten worden er gebruikt door TeamViewer?
Standaard is er geen firewall configuratie noodzakelijk om een Tiamviewer connectie op te zetten. Als alternatieve poort tov de poort 80 HTTP, kan poort 443 HTTPs ook gebruikt worden. Bijkomend, is het ook mogelijk om enkel poort 5938 TCP uitgaand te openen (Noodzakelijk voor mobiele connecties)

 

 

 

 

 


 

 

 

HOME  

PRINTER   INSTALL RIBBON   INSTALL LABELS   INSTALL ACCESSOIRES   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL TOOLS   CLEANING   FEED Button   SUPPORT   MORE INFO  

Overige catalogen 

Het gamma aan labels is groot, zeer groot. Voor elke toepassing bestaan er heel wat specifieke labelreferenties voor de Altec printsystemen. Ook andere afdelingen binnen uw bedrijf kunnen het TTP-printsysteem inzetten voor hun eigen doeleinden.Voor elk type toepassing / afdeling bestaat er een gamma aan specifieke labels. Voor meer info over beschikbare labelmaterialen en de praktische toepassingen hierrond verwijzen we u graag door naar onze catalogi.

TTPCataloog   MaintenanceBrochure   Lockout / Tagout Brochure