Het doel van deze nieuwe ISO is om leidingmarkering overheen de grenzen meer gestandaardiseerd te maken en om veiligheid nog meer te verhogen.

De nieuwe merkers zullen beschikbaar worden als individuele klevende merkers of op continu rol waarbij er keuze is tussen klevende en niet-klevende tapes.

Een nieuwe lay-out combineert veiligheid op basis van kleur-identificatie met een verhoogde zichtbaarheid van de tekst op het label. In eerste instantie wordt een kleurzone voorzien voor de stofnaam, richting aanduiding en aanvullende veiligheidsinformatie. Daarnaast is er zoals voorheen bij de ISO 7010 een zone voorzien voor aanduiding van de veiligheidskleur. Binnen het vlak met de veiligheidskleur kunnen pictogrammen weergegeven worden.

Een overzicht van de nieuwe kleurcodering:

ISO 20560 Leidingmarkering

3 types resistenties zullen beschikbaar zijn voor het vervaardigen van uw leidingmerkers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen leidingmarkering voor binnen-toepassingen, voor binnen-toepassingen met verhoogde resistentie (chemisch & mechanische interactie) en er is een extreme heavy-duty afwerking waarbij labels tot >10 jaar buiten resistentie hebben in alle mogelijke weersomstandigheden.

 ISO 20560

Contacteer onze product-specialisten die u informeren over deze nieuwe ISO voor leidingsystemen. We bekijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn omtrent het labelen van uw leidingen.