De eis om de juiste onderdelen op de juiste plaats beschikbaar te hebben en de vraag naar herleidbaarheid van producten worden steeds groter. EN-1090 en CE-markering spelen hierbij een grote rol. Door middel van identificatie kunnen beide aspecten gerealiseerd worden: Hét specialisme van Altec.

Altec - Nieuws - EN-1090 - Erasmus brug bij nacht

De aankomende EN-1090 CE-markering stelt hoge eisen aan de tracebility van constructie delen, Altec heeft daar diverse oplossingen voor. Met (barcode) label oplossingen heeft Altec de middelen om traceability te kunnen garanderen. De labels zijn bestand tegen verschillende oppervlaktebehandelingen. U kunt denken aan stralen, poedercoaten, natlakken en zelfs thermisch verzinken bij 450° Celsius. Deze oplossingen zijn door u zelf te printen met behulp van één van de Altec printsystemen.

Plakkende oplossingen

Altec - EN-1090 - PaintLabel na natlakkenAltec PaintLabel - Leesbaar na poedercoaten of natlakken.

Om uw bouwdelen te kunnen identificeren, volgens de EN-1090, na lakken of coaten is het handig om dit te doen vóórdat ze de behandelingen ondergaan. De Altec PaintLabels zijn exact voor dit doeleinde in het leven geroepen.

Door de slimme laminaat constructie is de codering onder de laklaag weer te onthullen. Het label bestaat uit een zilver polyester waar de bedrukking op komt, met daarop een permanent laminaat en daarboven een afneembaar laminaat. Na de behandeling verwijdert u simpelweg het bovenste laminaat en de bedrukking (barcodes, CE-markering en andere relevante informatie) komt tevoorschijn en deze is nog steeds beschermd door het permanente laminaat.

Het label is ingekapseld door de lak- of poedercoat laag en is getest door het COT in een 1000 uur zoutwater nevel test en is zeer goed bevonden. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over de belastbaarheid van het label op uw producten.

Altec - EN-1090 - Lasnaad identificatie

Laslabels - Zeer hittebestendige labels. 

Om lasnaden te identifceren moeten labels voldoen aan bepaalde eisen. Deze labels worden vaak dichtbij lasnaden geplakt en komen daarbij bloot te staan aan extreme temperaturen. De aluminium laslabels zijn daarom zeer geschikt voor deze taak. Op de labels kan een barcode worden geprint met de informatie voor een specifieke lasnaad. Dit kan ervoor zorgen dat u uw CE-markering eenvoudiger kunt automatiseren en inzichtelijk kunt maken.

De labels plakken zeer goed op de metalen ondergrond door middel van een speciale lijmstof. Daardoor zijn ze zeer moeilijk te verwijderen en blijft uw lasnaad perfect geïdentificeerd.

 

 

Altec - EN-1090 - Plakkend extreem op roestExtreem plakkend - Plakt zelfs op roest.

Bouwdelen worden vaak buiten opgeslagen en worden aan alle elementen blootgesteld. Hierdoor ontstaat vaak een roestig en moeilijk oppervlak om een label op te plakken. Mocht u roestige delen toch willen identificeren met barcodes, CE-markering en andere informatie is het extreem plakkende label de perfecte oplossing.

Dit label is zeer goed te bedrukken en plakt op vrijwel alle ondergronden. Simpelweg het grove vuil wegvegen met een handschoen en dit label plakt vrijwel direct.

 

 

Hangende oplossingen

Altec - EN-1090 - Standaard tagsStandaard tags - In 12 kleuren beschikbaar.

Uw kunt uw bouwdelen ook identificeren met hangende labels. Deze tags zijn perfect te bedrukken met alle relevante informatie, CE-markering en barcodes. De standaard tags zijn moeilijk scheurbaar en leverbaar in 12 kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld op afstand zien onder welke categorie een bepaald constructiedeel valt, of wanneer het bouwdeel voor het laatst geïnspecteerd is.

De tags zijn voorzien van een gat en kunnen met ijzerdraad of een metalen labelclip bevestigd worden aan uw bouwdelen.

 

 

 

Altec - EN-1090 - Paintcard na stralen en coatenPaintcards - Straal- en hittebestendig.

Voor delen die nog gestraald moeten worden, voldoen plakkende oplossingen niet. Altec heeft hier de PaintCard voor ontwikkeld. Deze cards zijn zeer straalbestendig tegen zowel scherp als rond grit. Door een laminaat aan te brengen blijft de bedrukking beschermd tijdens de meest extreme straalprocessen.

Na het natlakken of poedercoaten kan dit laminaat verwijderd worden om een perfect lees- en scanbare bedrukking te onthullen.

 

 

 

Altec - EN-1090 - Tag extreem om stalen kabelTag extreem - Onscheurbaar, zelfs na inknippen.

In de metaalbouw zijn onderdelen vaak zeer zwaar en staan tags bloot aan extreme mechanische belasting. De tag extreem van Altec kan deze belasting weerstaan. Zelfs na inknippen is deze tag niet te scheuren. Om te voldoen aan de EN-1090 kan deze tag u vele uren besparen. De CE-markering blijft hierdoor gewaarborgd.

Door de geweven structuur is de tag belastbaar in alle richtingen en zal de tag niet scheuren. Ook de bedrukking blijft daardoor zeer goed beschermd.

 

 

 

Altec - EN-1090 - Kettletag na verzinkenKettletags - Bestand tegen thermisch verzinken.

Deze metalen labels/tags zijn het meest robuust van alle oplossingen. Het verzinkbad van 450° Celsius is zelfs geen enkel probleem voor deze tags. Ze zijn leverbaar in 6 kleuren en kunnen bedrukt worden met alle relevante informatie en barcodes om uw track & trace te garanderen. Hiermee kunt u voldoen aan alle eisen die de EN-1090 regelgeving stelt.

De tags zijn eenvoudig aan uw producten te bevestigen met ijzerdraad of een labelclip, maar ook popnagels of puntlassen behoren tot de mogelijkheden. De tag kan tevens dienen als zeer robuuste typeplaat, eventueel ook inclusief CE-markering.