DatacentersImage

Nog al te vaak zijn we in verkoopgesprekken binnen de datacentersector vooral klanten aan het overtuigen over het nut van een duidelijke identificatie en labeling.

In de dagdagelijkse werking van een datacenter zijn er zoveel activiteiten rond infrastructuur, energie, service,… waardoor het er steeds druk aan toe gaat.

Voor de datacenter engineers stapelen de tickets zich op, waardoor ze heel vaak snelle acties moeten treffen om de up-time te garanderen. Daardoor schiet er in eerste instantie nauwelijks tijd over om fatsoenlijk labels aan te brengen. Die duidelijke labeling is echter wel van groot belang, want door haastige interventies vinden er heel wat veranderingen plaats die zonder een goede identificatie en documentatie opnieuw voor andere moeilijkheden kunnen zorgen.

 

Tijdverlies

Er wordt vaak veel budget gespendeerd aan datacenter management software, waarin men visualisaties kan maken rond racks, devices en zelfs kabelmanagement. Dergelijke software is onmisbaar voor verhoging van efficiëntie, vlotte lokalisatie en voor het oplossen van problemen. Daarnaast is het minstens even belangrijk om fysiek labels aan te brengen, waarbij de data op het label overeenkomt met de data in de software.

Wanneer men hier geen rekening mee houdt, is het onmogelijk om een Real-time Infrastructure Management te waarborgen.

Heel wat datacenters kampen zo bijvoorbeeld met de problematiek dat aanzienlijke meters ongebruikte kabels blijven zitten. Op die manier wordt zelfs een eenvoudige activiteit, zoals het doorvoeren van een patch, enorm tijdrovend.

Je kan nooit genoeg labelen. Veel geld investeren in support software maar fysiek geen labels aanbrengen vormt geen oplossing.

 

Inventarisatie

Naast een efficiënt kabelmanagement is het ook belangrijk dat er een perfecte traceerbaarheid is van toestellen. Dit enerzijds voor een vlotte inventarisatie, maar ook om onbelemmerd te kunnen inspelen op herstellingen. Het is aangeraden om per component de ingebruikname en garantieinformatie bij te houden. Heel wat klanten houden ook bij hoe de assets geconfigureerd werden voor het geval dat een herconfiguratie nodig is.

 DatacenterImage1

 

Tips

 • Kies labels die goed opvallen en breng die labels aan op plaatsen waar ze goed zichtbaar zijn. Gebruik eventueel kleur.

 DatacenterImage1

 • Denk goed na over welke informatie je op het label wil aanbrengen. Een basisprincipe is dat via het label duidelijk te interpreteren moet zijn waar het uiteinde van de kabel mee verbonden is. Ook racknaam, poortnummer, uniek nummer is zeker geen overbodige informatie. De nodige tools zijn hier voor handen, Altec beschikt over diverse labeltypes waarmee zelfs op de kleinste oppervlakken ruim wat informatie kan geprint worden.
 • Barcodes? Ook binnen deze markt kunnen barcodes zinvol zijn.
  • Snellere verwerking
  • Minder foutenlast
  • Via datacollector na het scannen aanvullende informatie toevoegen aan het asset-ID
  • Real-time asset & cable management
  • Achteraf nuttige input voor analyse van statistieken

 

DatacenterImage1  

 • Label uiteraard aan beide uiteinden van de kabel met dezelfde informatie.
 • Stel een uniforme standaard op die onbetwistbaar is. Leg deze normstelling op aan alle betrokkenen (eigen werknemers, consultants, installateurs, contractors,…)
 • Label zoveel mogelijk: patchkabels, stroomkabels, draden, racks, switches, panels, patchpanels,… Je kan nooit ‘te veel’ labels aanbrengen. Gebruik hiervoor de Altec TTP-Printer of 1 van onze autonome, draagbare printsystemen. In de meeste gevallen wordt de TTP-printer op een strategische, centrale plaats opgezet en wordt er aangestuurd over netwerk. Andere klanten plaatsen de printer op een mobiel verplaatsbaar wagentje, in combinatie met de Altec TTP batterij, een ideale oplossing als u met de printer op locatie labels wil gaan printen.

Heeft u interesse in een professioneel en budgetvriendelijk printsysteem, waarmee u zelf alle labeltoepassingen in uw datacenteromgeving kan printen?


DatacenterImage1

Neem gerust contact op en plan een vrijblijvende on-site demo in met één van onze medewerkers.