Altec Bartender Automation Activatie

In de eerste plaats wensen wij u te bedanken voor de aankoop en het vertrouwen in Altec.

Wat moet u doen om uw software te installeren en activeren?

1/ Zorg ervoor dat uw ICT-afdeling op de hoogte is. Het is noodzakelijk om over de nodige administratorrechten te beschikken om de software en driver(s) te installeren. Wij raden aan om een ICT-medewerker te laten zorgen voor deze noodzakelijke installatierechten.

2/ Download uw pakket via volgende link of gebruik de Altec intallatie DVD die werd meegleverd met uw printsysteem

Gebruik volgende installer wanneer u beschikt over een Windows 32 of 64 bit besturingsysteem in combinatie met een 32 bit MS Office pakket

Bartender 2016 R8 32x Full installation

Gebruik volgende installer wanneer u beschikt over een Windows 64 bit besturingsysteem in combinatie met een 64 bit MS Office pakket

Bartender 2016 R8 64x Full installation

 

Een Automation versie zal u de mogelijkheid bieden om de software beschikbaar te maken over het netwerk. Definieer hiervoor in eerste instantie welke toestellen (servers) u zal toewijzen als print, applicatie en licentieserver. Onderstaande overzicht zal U hierbij kunnen helpen.

BartenderAutActivationProcess

Hoe werkt Bartender Automation?

1. U geeft een printopdracht via de Bartender Designer Tool / Print Station / Batch Maker. Deze printtaak zal gestuurd worden naar een labelprinter die lokaal aan het werkstation is aangesloten via USB of een labelprinter die rechtstreeks op het netwerk is aangesloten.

2. Op hetzelfde moment zal Bartender een melding doorsturen naar de Seagull License Server (SLS) die aangeeft dat een printerlicentie zal gebruikt worden om deze taak te kunnen doorsturen naar de printer. Hierbij zal het systeem rekening houden met de naam van de printer, het model van het geïnstalleerde toestel, de locatie en de printerpoort.

3. De Seagull License Server (SLS) zal de printer toevoegen aan de lijst van gebruikte licenties indien deze niet eerder werd gebruikt. Indien dit toestel eerder werd gebruikt om een job van Bartender af te drukken, zal de SLS een update doorvoeren van het tijdstip waarop dit toestel voor het laatst werd gebruikt.
Indien op dat moment het maximum aantal toegelaten toestellen zal overschreden worden, zal de Seagull License Server een melding versturen naar het werkstation dat de printjob heeft aangevraagd met vermelding dat er geen printerlicentie meer vrij is.

4. Het werkstation verstuurt na toelating van de Seagull License server de taak naar de printer via de lokale printer spooler.


Opmerking:
Het is voor alle duidelijkheid perfect mogelijk om de licentie server te laten draaien op een standaard werkstation waar ook de Bartender Designer operatief op is. De communicatie tussen de Bartender applicatie die de job zal versturen en de Seagull License Server zal dan lokaal op hetzelfde toestel gebeuren.


Hoe wenst U Bartender Automation te installeren?

A/ LOKALE installatie: (Bartender Designer en Seagull License Server op dezelfde PC)
A1/Voer na het downloaden het installatiebestand uit op het werkstation waar u de designer en de Seagull License Server wenst te installeren.

A2/ Selecteer bij de start van de installatie de versie die u heeft aangekocht. Voor U verder gaat, vink ook de "geavanceerde installatieopties" aan. Klik op "Volgende" en selecteer de modules zoals weergegeven op onderstaande afbeelding (2) en (3)

BartenderAutActivationImage1     BartenderBasicActivationImage2     BartenderBasicActivationImage3

 

B/ NETWERK installatie: (De Seagull License Server op een ander toestel of Server installeren waarmee de verschillende werkstations verbinding mee zullen maken bij het versturen van een printtaak naar een lokaal of netwerkgestuurd toestel)
B1/Installatie van de Seagull license server: Voer na het downloaden het installatiebestand uit op de server waar u de Seagull License Server wenst te installeren.

BartenderAutActivationImage1     BartenderAutActivationImage4

 

B2/Installatie van de Bartender Designer: Voer na het downloaden het installatiebestand uit op het werkstation waar u de Bartender Designer wenst te installeren.

BartenderAutActivationImage1     BartenderAutActivationImage2     BartenderAutActivationImage3

 

C/ Vervolg van de installatie
C1/ Voor de aanvang van de installatie zal het systeem U vragen een user account te selecteren of aan te maken die gebruikt zal worden voor het uitvoeren van Bartender. Wij raden aan de installatie uit te voeren onder uw huidige domeinaccount of admin account die door uw ICT dienst werd toegekend. Klik op "Volgende"

BartenderAutActivationImage7

 

C2/ Na de een succesvolle installatie zal de software vragen om het pakket te activeren. Klik op "Activeer Nu".

BartenderAutActivationImage8

 

C3/ Voer de Product activatiecode in. Indien U bij het valideren van deze code een foutmelding krijgt of de licentie niet kan activeren, gelieve ons te contacteren op het telefoonnummer 02 270 34 88 of mail support@altec.be

BartenderAutActivationImage9

 

C4/ Bevestig uw akkoord met de activatievoorwaarden van de ontwikkelaar, door de checkbox "Ik ga akkoord" aan te vinken. Klik vervolgens op "Volgende".

BartenderAutActivationImage10

 

 STOP LET OP

  Bij de herinstallatie van uw Bartender of bij het afdanken van uw werkstation / Server, neem dan contact op met de support-afdeling van Altec. Uw Bartender licentie dient te worden gedeactiveerd!

 

C5/ Uw pakket is geïnstalleerd en geactiveerd! De eerste maal dat Bartender zal opstarten krijgt U een tweede maal de keuze om enkel de functies van uw versie te activeren alsook proeffuncties van hogere versie. Wij raden aan enkel de functies te activeren die beschikbaar zijn in uw aangekochte versie. Selecteer "Automation".

BartenderAutActivationImage11

 

C6/ Controleer bij de eerste maal dat U Bartender gebruikt of de Designer in staat is om de Seagull License server te vinden. Dit is enkel van toepassing indien U zou opteren om de Seagull License Server op een ander werkstation of server te installeren dan de Bartender Designer. Open hiervoor de Bartender Designer, ga naar het menu "Administer" gevolgd door "License Setup". Je zal onderstaand scherm te zien krijgen waar je het IP adres of de Hostname van je werkstation of server kan ingeven, waar de Seagull License Server actief op is.

BartenderAutActivationImage12

 

Wij wensen u veel succes bij het gebruik van uw Altec printsysteem.
Indien u problemen zou ondervinden bij het uitvoeren van uw installatie of u bijkomende technische vragen heeft, kan u ons steeds vrijblijvend contacteren op het telefoonnummer 02 270 34 88 en of mail support@altec.be.