KSB Services Belgium

KSB Service Belgium ontwikkelde de tool ‘Easy Maintenance’ om de historiek en de opvolging van het onderhoud van pompinstallaties snel, efficiënt en overzichtelijk te laten verlopen. Grote troef: tijdswinst en kostenbesparing voor iedereen.

Contact opnemen

Wij bieden ook u graag een passende maatwerk oplossing. Onze adviseurs staan u graag te woord.


Altec QR-code labels in combinatie met de KSB Easy-Maintenance Tool:

de basis van een succesverhaal rond snelle en efficiënte onderhouds-opvolging op pompinstallaties

 

Een heavy-duty barcodelabel, een tablet of smartphone en de KSB Easy-Maintenance Tool: meer is er niet nodig om het onderhoud van pompen te verzekeren, van de kleinste tot de grootste installaties.

Bij de service-afdeling pakt men uit met een QR-code, die op een graveerplaatwaardig gemetalliseerd Altec label wordt geprint.

Men heeft bij KSB een hele tijd gezocht naar de meest geschikte oplossing om de QR codes aan te brengen. Diverse materialen werden overwogen, tot men met Altec in contact kwam.

Via een gerichte aanpak en begeleiding werden diverse types labelmateriaal getest in de meest extreme omgevingsomstandigheden. Snel was er positief resultaat.

Door het opzet van een intelligent printsysteem in combinatie met de Altec TTP-printer worden de labels op een zeer snelle manier geprint. Daarna worden de labels gekleefd op de pompen.

Bij het inlezen van de barcode via tablet of smartphone komt alle relevante informatie tevoorschijn: plaatsing, kenmerken, historiek van het onderhoud etc. Samen met die informatie zijn er ook testrapporten, foto’s en onderhoudsplannen beschikbaar.

 

Hoofd van KSB Service Marc Herman is de ontwikkelaar van de Easy Maintenance applicatie: “In één oogopslag hebben de klant en onze onderhoudstechnici op elk moment de nodige informatie bij de hand. Omdat de tool zorgt voor een vlekkeloos onderhoud, worden voor alle partijen kosten en tijd bespaard.”

Zo kan je bijvoorbeeld een servicerapport niet afsluiten zonder dat alles ingevuld werd, waardoor onvolledige rapporten verleden tijd zijn. De technieker kan het rapport ter plaatse opmaken én laten valideren door de klant.

De klant kan via een beveiligde internettoegang de status van zijn pompen in real-time checken en onmiddellijk ingrijpen bij afwijkingen. Voor de technici volstaat nu één tablet in plaats van hele dozen vol documentatie. Zij kunnen op voorhand of ter plaatse een stuk informatie in pdf downloaden en binnen de minuut consulteren.

De tool kan zelfs met een gps-functie worden uitgerust, die via Google Maps tot op 50cm de pomp lokaliseert. Dit kan van pas komen bij grote bedrijven die pompen dikwijls van de ene naar de andere site moeten verhuizen. De Easy Maintenance tool maakt intussen furore bij meer dan 20 klanten.

KSB Nederland en KSB Canada hebben het opzet inmiddels eveneens in gebruik.

Aanvullende Informatie

Branche Automatisering
Referentie Snel en efficiënt onderhoudsopvolging van pompinstallaties
Omschrijving Onderhoudsopvolging van pompinstallaties
Naam KSB Services Belgium

Productbeschrijving van "KSB Services Belgium"

Deze oplossing is in samenwerking met ALTEC industrial identification tot stand gekomen. Door nauw samen te werken met de betrokken mensen, kan er een oplossing worden opgeleverd die voldoet aan specifieke wensen van KSB Service Belgium.

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor heavy-duty labels? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze binnendienst.

Tel: 0032 2 270 34 88

Email: info@altec.be