ColorCube Install

COLORCUBEInstallationHeader

 

In de eerste plaats wensen wij u te bedanken voor de aankoop en het vertrouwen in één van de Altec printsystemen. Via deze pagina begeleiden we u doorheen de installatie van uw printsysteem.
HOME  

USER MANUAL   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL   SUPPORT   MORE INFO  

 

Download Altec Nicelabel Templates 

  

Bekijk en download de handleiding van de ColorCube

 

PDF User Manual (PDF)

 
HOME  

USER MANUAL   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL   SUPPORT   MORE INFO  

 

Download en installeer de printerdriver

Verbind de printer nog niet via usb met de computer of zet de printer nog niet aan!

U kan na het downloaden van de driver via onderstaande link de driverwizard starten.

Download Altec Printerdriver for Windows 

Bij het opstarten van de driverwizard krijg je onderstaand scherm te zien, klik dan op “Next”

Install1

 

De installatie van de driver op uw computer zal dan beginnen :

Install2

 

Nadat de installatie voltooid is zou u volgend scherm moeten zien :

Install3

 

Sluit de printer aan de computer en zet de printer aan. Klik dan op “Next”.

Kies op het volgend scherm als je de printer via ethernet hebt aangesloten of via USB :

Install4

 

Wij gaan hier voor USB kiezen.
Als u ethernet heeft gekozen moet u gewoon de stappen volgen en de wizard zal zelf uw netwerk scannen om de printer te vinden. Eens de printer gevonden kan je de printer een vast IP geven of op DHCP behouden. Klik op “Next”.
En als de printer aanstaat en via USB verbonden is klik dan nog is op “Next”

Install5

 

Eens de wizard de printer heeft gevonden zal u volgende scherm zien. Klik dan op “Next”.

Install6

 

Kies hier voor “No” en klik dan terug op “Next”

Install7

 

Vervolgens mag u op “finish” klikken en is uw printer geïnstalleerd :

Install8

 

De printer zal in uw apparaten en printers onder volgende naam komen te staan :

 • EPSON TM-C3500 Ver2

 

 
HOME  

USER MANUAL   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL   SUPPORT   MORE INFO  

 

Installeer NiceLabel

De belangrijkste en meest sprekende motivatie om aan de slag te gaan met een dedicated labelontwerppakket  is dat er een enorme verscheidenheid aan labelmaterialen zijn om te bedrukken met een toestel. De veelzijdigheid van de printers maakt dan ook dat de meeste gebruikers het toestel willen koppelen aan diverse labeltoepassingen. Vlot wisselen tussen verschillende labels op de printer is simpel. Het even snel anticiperen hierop vanuit het softwaregedeelte is vaak onmogelijk wanneer U zou opteren voor de aansturing vanuit een eigen systeem. We schetsen u graag de verschillende edities van NiceLabel

  • Altec NiceLabel Express / Pro editie (Activatiecode noodzakelijk)

Installeer NiceLabel Express / Pro 2019

Aansturing

 Aansturing vanuit Altec labeldesign software: Verschillende softwarepakketten zijn beschikbaar, afhankelijk van de gewenste toepassingen. U zou graag heel grafische labels printen, met logo’s, pictogrammen of barcodes? Of u wenst uitsluitend alfanumerieke waarden af te drukken?De nadruk bij dit type software ligt vooral op een eenvoudige interface, waarbij de klant zijn gewenste label kan ontwerpen en eventueel koppelen aan variabele data, zoals automatisch oplopende alfanumerieke gegevens, externe data (databases, spreadsheets, CSV bestanden,…).

 

  • Altec NiceLabel PowerForms editie (Activatiecode noodzakelijk)

Installeer NiceLabel PowerForms 2019

Afgelijnd

Software afgelijnd op basis van uw specifieke toepassing: Standaard software die op een eenvoudige manier geconfigureerd kan worden tot een “op maat”-interface voor de gebruiker. Via deze software is het mogelijk om op het fundament van een grafisch ontworpen labellay-out een afgelijnde print-applicatie te bouwen. Een ideaal opzet wanneer een gebruiker telkens dezelfde lay-outs dient af te drukken, waarbij enkel bepaalde variabele gegevens gemanipuleerd dienen te worden. De gebruiker werkt steeds volgens een wel gedefinieerde, uniforme manier. Dit opzet is ook de perfecte aanpak om verschillende gebruikers zonder enige vorm van opleiding labels te laten printen op een uniform wijze, volgens dezelfde lay-out. Via de beschikbare mogelijkheden met intelligente invoerschermen, invoermaskers en vooraf gedefinieerde selectie kan men zelfs proactief fouten van gebruikers reduceren. 

Voor alle duidelijkheid, de ontwikkeling van afgelijnde toepassingen zit omvat in de standaard functionaliteit van het pakket. De klant is dus zelf in staat om met de software dergelijke systeempjes te ontwerpen. Uiteraard kan er wel gerekend worden op onze expertise en de ondersteuning van onze diensten. Indien men zelf niet aan de slag wil en een applicatie wil laten bouwen op basis van het aangekochte pakket, dan kan dit eveneens door onze diensten worden uitgevoerd tegen vooraf overeengekomen afspraken.

Net zoals de focus van onze TTP-printer niet vast kan gepind worden op een specifieke markt en of toepassing, zo doen we dit ook met onze software. Onze standaard pakketten kunnen zeer breed ingezet worden. Door de diversiteit van functies zijn ze met garantie ook inzetbaar voor uw toekomstige projecten en toepassingen. U koopt nu een printer en software voor het markeren van uw IT-apparatuur met eigendom labels? Wel, dan is dit opzet ook evenzeer van dienst voor het printen van de veiligheids-en keuringslabels die uw preventieadviseur nodig heeft. Maar ook voor de kabelmarkering van uw technische dienst, (magnetische) locatie labels van uw magazijnier, papier dossier labels van de boekhouding of de bezoeker labels die geprint worden bij de receptioniste

 

  • Altec NiceLabel PowerForms Suite editie (Activatiecode noodzakelijk)

 Installeer NiceLabel PowerForms Suite 2019

GeintegreerdOnze software als schakel tussen uw systeem en de printer(s)? - Middleware: Zoals reeds aangegeven is het vaak de meest stabiele oplossing om een labeldesignpakket te gebruiken in de sturing naar een labelprinter. Toch wenst de klant vaak het printcommando te starten vanuit zijn eigen software/systeem, dat vervolgens de geselecteerde data grafisch dient weer te geven op het uiteindelijke label. Er zijn wel meerdere oorzaken waarom die rechtstreekse sturing vaak tekortschiet:

 

 

   1. Print-stabiliteit: niet mogelijk om via uw systeem de data op een correcte plaats geprint te krijgen op het label? Onze middleware software als tussenschakel zorgt voor die gewenste consistentie.
   2. Grafische beperkingen in het eigen systeem. Uw software kan bijvoorbeeld de vereiste barcode symbologie niet genereren. Ons pakket is precies gemaakt hiervoor. Uw labellay-outs wijzigen vaak, daarom wil u grafische aanpassingen aan het design vlot zelf beheersen.
   3. U wilt uiteraard niet bij elke aanpassing van een labellay-out wijzigingen laten aanbrengen aan uw systeem. Dergelijke bijstellingen zijn door middel van templates heel eenvoudig in onze software. Hiervoor is zeker geen programmeerkennis noodzakelijk.
   4. De actie die labels moet genereren staat los van uw systeem, een barcodescanner moet bijvoorbeeld de printtaak teweegbrengen.

Het volstaat vaak om op het print-moment de data in kwestie beschikbaar te maken voor ons systeem. In de meeste gevallen wordt er met een vast gestructureerde file (txt, csv, …) gewerkt, waarin de betreffende data (de informatie die geprint moet worden) ingesloten zit. Een dergelijk opzet is altijd uniek en moet bijgevolg per situatie bekeken worden.

 

 


 

 

HOME  

USER MANUAL   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL   SUPPORT   MORE INFO  

Support

A.Care

A.Care, een onderhouds- en supportplan waarmee U het maximale uit uw investering kan halen. U wint kostbare tijd en beperkt hiermee de down time van uw installatie.

Wenst u meer info over ons A.Care Plan neem vrijblijvend contact op met onze commerciële dienst

 

 

Soms is een probleem moeilijk telefonisch op te lossen. In dat geval kan het handig zijn dat onze helpdeskmedewerkers op afstand mee kunnen kijken. Met uw toestemming kunnen zij uw computer overnemen en de benodigde aanpassingen uitvoeren op uw eigen computer. Op verzoek van onze helpdeskmedewerkers en na telefonisch contact mag u op de onderstaande knop drukken.

 

NL: Welke poorten worden er gebruikt door TeamViewer?
Standaard is er geen firewall configuratie noodzakelijk om een Tiamviewer connectie op te zetten. Als alternatieve poort tov de poort 80 HTTP, kan poort 443 HTTPs ook gebruikt worden. Bijkomend, is het ook mogelijk om enkel poort 5938 TCP uitgaand te openen (Noodzakelijk voor mobiele connecties)

 

 

 

 

 


 

 

HOME  

USER MANUAL   PRINTERDRIVER   INSTALL NICELABEL   SUPPORT   MORE INFO  

Het gamma aan labels is groot, zeer groot. Voor elke toepassing bestaan er heel wat specifieke labelreferenties voor de Altec printsystemen. Ook andere afdelingen binnen uw bedrijf kunnen het TTP-printsysteem inzetten voor hun eigen doeleinden.Voor elk type toepassing / afdeling bestaat er een gamma aan specifieke labels. Voor meer info over beschikbare labelmaterialen en de praktische toepassingen hierrond verwijzen we u graag door naar onze catalogi.

TTPCataloog   MaintenanceBrochure   Lockout / Tagout Brochure